Inici‎ > ‎Noticíes‎ > ‎

El Permís de paternitat

18 de gen. 2017, 10:50 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 18 de gen. 2017, 10:51 ]
El Permís de paternitat, per a naixements des de l’ 1/1/17 inclòs, serà de 4 setmanes el dia 1/1/17 va entrar en vigor per fi l'ampliació que es va aprovar al 2009

La mesura afecta a tots els homes que hagin tingut un fill/a a partir de l’1 gener 2017 (0:00 hores del dia 1). Des d'aquest moment, els pares podran gaudir de 4 setmanes de permís per paternitat, per cada fill/a més per part es tindrà dret a dos dies addicionals. Les mares, actualment, gaudeixen de 16 setmanes.


L'únic que canviarà és la durada del permís, però res més. És a dir que les seves condicions d'ús seguiran sent les mateixes. Per resumir:


Cal estar afiliat i en alta en la Seguretat Social i tenir cobert un període de cotització de 180 dies dins dels 7 anys immediatament anteriors al naixement del nen/a. O, alternativament, 360 dies cotitzats al llarg de la vida laboral.


Cal sol·licitar-ho a la direcció provincial de l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS).

El pare no pot "passar-li" el permís de paternitat a la mare


El permís de paternitat segueix sent independent del permís de naixement, que és de 2 dies o 4 dies segons sigui necessari o no el desplaçament. Pel que el permís total entre tots dos seria de 2 dies + 4 setmanes o de 4 dies + 4 setmanes.


No és obligatori gaudir del permís de paternitat enganxat al de naixement. Les quatre setmanes s’han d'agafar just després dels dos (o 4dies) dies que hi per naixement de fill/a, al llarg de la baixa maternal o quan aquesta acaba. La llei parla de quatre setmanes "ininterrompudes", així que s'hauran d'agafar tots els dies seguits.


El permís per paternitat és independent de la part del permís de maternitat que la mare cedís (màxim 10 setmanes) al pare. És a dir que ara el pare podria tenir 2dies de permís per naixement, 4semanas de permís de paternitat i 1semana de permís de maternitat cedit per la mare.


De paternitat es cobra el mateix que de maternitat. És a dir el 100% del salari. El que es cobra serà una prestació de la SS, és a dir que l'empresa no posarà un euro de la seva butxaca per pagar el salari.