Inici‎ > ‎Noticíes‎ > ‎

CCOO aconsegueix fer extensiu als funcionaris de l'Ajuntament de Pineda de Mar la sentència favorable a percebre la part meritada de la paga extraordinària de Nadal del 2012

28 de març 2014, 2:33 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 28 de març 2014, 2:33 ]


FotoEl passat 21 de febrer, el Jutjat Social número 1 de Mataró va emetre una sentència a favor del cobrament de la part meritada dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Pineda de Mar presentat per un altre sindicat d’acord amb CCOO. 

Una vegada rebuda la sentència, els delegats i delegades de CCOO es van reunir amb els responsables de Recursos Humans del consistori i, mitjançant negociació, es va acordar fer extensiva aquesta paga extraordinària als funcionaris i funcionàries públics de l’Ajuntament mitjançant un acord de bestreta que serà signat durant els propers dies i que s’executarà a finals del mes d'abril coincidint amb el pagament de les nòmines. 

Des de la Secció Sindical de la FSC-CCOO considerem que aquest fet pot ser un precedent i que serà beneficiós per a altres poblacions que, com la nostra, es veuen perjudicades perquè sols una part dels treballadors i treballadores municipals poden beneficiar-se d’una sentència favorable, i entenem que, tot i que sigui una sentència que recull el personal laboral, pot fer-se extensiva a tot el personal, ja que queda demostrat el dret a percebre aquesta paga. 

L'argumentació s'extreu directament de la mateixa sentència, que exposa literalment que: 
"El RD 20/12 entró en vigor el 15 de julio de 2012, por lo que su artículo 2, que prevé la supresión de la paga extraordinaria de Navidad de 2012, no puede aplicarse retroactivamente, puesto que dicha paga forma parte del concepto de salario del trabajador, y parte de la misma ya se había devengado. Una interpretación distinta sería claramente contraria al artículo 9.3 CE, que prevé la irretroactividad de las disposiciones sancionadora no favorables o restrictivas de derechos individuales. Por tanto, la aplicación del artículo 2 del RD20/12 debe afectar únicamente al salario que aún no haya sido devengado."