Portada‎ > ‎

Noticies Dona

Manifestació unitaria convocada el diumenge 8 de març a les 12:00 hores a Plaça Universitat

9 de març 2015, 1:44 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 9 de març 2015, 1:45 ]

Benvolgudes companyes i companys,


Amb motiu de la cel·lebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora us envio la invitació que fan des de la Secretaria de Dona   la CONC per assistir,

 Manifestació unitaria  convocada  el diumenge 8 de març a les 12:00 hores a Plaça Universitat.

Invitació pel dia 9 de març a una jornada de reflexió i acció per construir el camí cap a l’equitat de gènere. Tindrà lloc a seu central de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona), de 9.30 a 11.30 h.

 A la taula rodona intervindrà la nostra companya  Amparo Loren, secretària general de la Secció Sindical de l’Hospital Arnau de Vilanova i secretària d’Acció Sindical de la Federació de Sanitat a Lleida.


A la pàgina web de la secretaria de la dona de la CONC podeu consultar.

Salutacions

Gemma Medina
Secretaria de la Dona de la FS de CCOOACTE 25 NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL PER L'ERADICACIÓ VIOLÈNCIA VERS LES DONES

25 de nov. 2014, 4:35 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 25 de nov. 2014, 4:35 ]

ASSEMBLEA DELEGADES I DELEGATS EN MOTIU DEL 25N A GRANOLLERS

Foto CCOO hem convocat una assemblea de delegats i delegades en motiu del 25N, Dia Internacional per l'eradicació de la Violència vers les Dones.

L'assemblea es farà  a la Sala d'actes de CCOO a Granollers a partir de les 10 del matí.

Hi intervindran  : Gonzalo Plata ( Secretari General CCOO Vallès Oriental, Maresme ,Osona )
                             LLUïsa González ( Responsable Dona i Igualtat CCOO Vallès Oriental, Maresme,Osona )
                             Tècnica del Serveis d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Granollers

Pots veure el cartell de l'acte clicant el següent enllaç


cartel dones 25n.pdf

Ampliat el dret de reducció de jornada i salari per cura de menors de 8 a 12 anys

8 de gen. 2014, 1:49 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 8 de gen. 2014, 1:50 ]


FotoEl passat 20 de desembre, va tenir lloc la darrera reforma legislativa en matèria laboral, el "Real Decreto-ley 16/2013, de 20 de diciembre, de medidas para favorecer la contratación estable y mejorar la empleabilidad de los trabajadores".

La Llei d'Igualtat, al 2007, va ampliar el període de 6 a 8 anys. l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic estava per sobre, i ja preveia la reducció fins als 12 anys. Amb la nova regulació TOTS I TOTES les traballadores, tant laborals com a funcionàries, tenen el mateix dret. 

VEURE EL REAL DECRET
 

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

25 de nov. 2013, 1:34 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 25 de nov. 2013, 1:34 ]

25 de novembre: Contra la violència envers les dones, compromís actiu


FotoCCOO de Catalunya, en aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, manifestem la nostra més contundent denúncia contra tot tipus de violència masclista, manifestació brutal de la desigualtat entre dones i homes i un greu atemptat contra els drets humans. 

El context actual continua sent molt negatiu, i les discriminacions socials i laborals existents envers les dones no solament no es redueixen, sinó que estan augmentant a causa de les polítiques dels governs de l’Estat i de la Generalitat, amb el risc de perdre molts del avenços guanyats en anys. 

El punt més àlgid d’aquest tipus de violències es fa visible en el nombre de denúncies que arriben a la Unitat de Suport a l’Atenció de Víctimes de la Generalitat de Catalunya i les morts que malauradament hi ha any rere any. Les dades són contundents: fins al 8 d’octubre d’enguany, 9.392 denúncies de violència masclista en l’àmbit social i en l’àmbit de la parella, de les quals 3 dones mortes, i 1.994 denúncies en l’àmbit familiar. 

En l’àmbit laboral, la violència masclista es manifesta en forma d’assetjament sexual i per raó de sexe, i a hores d’ara és la que resta encara més invisible. L’any 2012, la Inspecció de Treball va realitzar 245 actuacions i 69 requeriments, i el telèfon d’atenció 24 hores de l’Institut Català de les Dones va rebre 8.780 trucades, de les quals 32 eren de l’àmbit laboral. 

Per tot això, es fa imprescindible un major i més contundent compromís dels poders públics, administracions i institucions, així com de la societat en el seu conjunt, per a l’eliminació de la xacra social de la violència contra la dona, que té les seves arrels en la desigualtat de les relacions de poder entre dones i homes. 

Les dades indiquen, a escala estatal durant el 2012, una lleugera disminució de les denúncies per violència en l’àmbit de la parella (4%), tot i que continua l’increment de la violència contra les dones joves, que es troben en una situació de major vulnerabilitat davant les situacions de violència masclista que les dones adultes, segons diferents estudis. En concret, la freqüència de casos és de dos a tres vegades més gran que en parelles adultes (estudi “Igualdad y prevención de la violencia de género en la adolescencia”, 2011, Ministerio de la Igualdad), i un 12,13% de les denúncies acaben sent retirades, el que podria fer evident les dificultats de les dones per accedir a la justícia. La situació de precarietat laboral i d’atur afegeixen encara més dificultats a les dones que pateixen violència a l’hora de decidir-se a presentar la denúncia corresponent. 

CCOO coincidim en l’anàlisi que fa el Parlament Europeu, que assenyala el risc d’increment de la violència a causa de la combinació de crisi, polítiques d’austeritat i disminució de drets socials. És a dir, a causa de les retallades en els pressupostos i la disminució o anul•lació de polítiques d’igualtat en la prevenció i atenció a la violència envers les dones. 

Des de CCOO hem advertit reiteradament que, a dia d’avui, perviuen les discriminacions de gènere com a substrat perquè s’incrementi el risc d’aquesta violència. Si hi ha més exposició, i alhora menys prevenció i protecció, hi haurà més violència contra les dones. Els governs i la societat no es poden excusar amb la crisi per justificar el retrocés en prevenció i atenció ni per posar fre a la igualtat. Els governs, central i català, no poden deixar de dur a terme el que és un mandat de la Constitució espanyola, de l’Estatut d’autonomia de Catalunya i de la Llei 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. 

Cal una actuació decidida fins a arribar a una situació efectiva d’igualtat de drets entre dones i homes i eradicar tot tipus de violència masclista. En aquest sentit, la reforma de l’Administració local pot deixar encara més desprotegides les víctimes de violència masclista, perquè se suprimiran les competències municipals en igualtat. 

CCOO denunciem les dificultats sobreafegides que pateixen les dones estrangeres en situació administrativa irregular que són víctimes de violència de gènere i denuncien el seu agressor, i valorem positivament que la modificació legal que es va realitzar el 2011 eliminés la desprotecció que existia tant pel que fa a dones víctimes de violència de gènere com a les víctimes de tràfic d’éssers humans, en cas de denunciar el maltractador o explotador, respectivament. 

També considerem violència contra les dones no poder decidir sobre la seva salut sexual i reproductiva. Estem en contra de la modificació prevista pel Govern del PP sobre la Llei de salut sexual i reproductiva i per a la interrupció voluntària de l’embaràs. Som presents en el moviment contra aquesta modificació i fem una crida a participar a les mobilitzacions. 

CCOO de Catalunya s’ha marcat l’objectiu d’afavorir la formació i el coneixement del conjunt dels delegats i delegades sindicals per poder intervenir des de l’acció sindical en la prevenció, la defensa i la protecció de les víctimes d’assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses. En aquest sentit, reclamem a les empreses i a l’administració competent actuacions justes i la resolució immediata de les situacions de violència a la feina, així com una clara coordinació entre patronal i sindicats per millorar la informació sobre els drets que emparen les víctimes de violència de gènere, i unes condicions de treball basades en la igualtat entre dones i homes. 

CCOO de Catalunya ens comprometem a reforçar el nostre compromís en la defensa de les dones víctimes de violència en l’àmbit del treball i avançarem encara més en la intervenció sindical, continuarem fent propostes en la negociació col•lectiva amb mesures contra l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, així com promovent el treball d’acompanyament i l’aplicació dels drets laborals i de Seguretat Social de les dones que pateixen violència en la parella, rellançant la campanya existent i reorganitzant l’atenció que duem a terme a les dones que es troben en aquestes situacions per fer-la encara més eficaç. També treballarem per l’aplicació de les recomanacions del Consell de Relacions Laborals i continuarem pressionant per situar propostes específiques i transversals per avançar a fer efectiva la igualtat de dones i homes a les empreses. 
Per tot això, CCOO de Catalunya exigim: 
- El desenvolupament de la Llei 5/2008. Això implica que l’Administració aboqui recursos per dotar de personal suficient i preparat els serveis socials, sanitaris, policials i de la justícia, així com per a la creació de xarxes i la distribució de recursos que assegurin la cobertura real a tot el territori. En aquest mateix sentit, demanem el suport institucional per als grups feministes que donen suport a dones víctimes de violència de gènere i demanem l’aplicació de mesures i bonificacions relatives al foment de l’ocupació i del Programa d’acció específic d’inserció sociolaboral per a les dones que pateixen violència de gènere. 
- L’aplicació de la normativa igualitària per combatre el sexisme en la publicitat i en els mitjans de comunicació, i per promoure la sensibilització de la infància i adolescència, prèvia formació inicial i permanent al professorat. 
- Justícia ràpida i eficaç per a les dones maltractades: que jutges i jutgesses, fiscals, i advocades i advocats respectin les dones com a persones i ciutadanes, duguin a terme una justícia ràpida i eficaç que en cap moment justifiqui els maltractaments, i mesures disciplinàries per als que abusen del seu poder i utilitzen una jurisprudència basada en la desigualtat, la prepotència i l’opressió, fent servir amb impunitat arguments que humilien i degraden les dones. 
- Millora del tracte a les dones immigrades sotmeses a tot tipus de violències de gènere, amb l’aplicació de la normativa espanyola i els tractats internacionals que obliguen a protegir i emparar les dones, sense dificultar-ne la legalització administrativa i el tràmit dels permisos de legalització i treball corresponents. Estem amatents als efectes de la Llei 10/2011 per posar punt i final a la situació abusiva en què es troben sotmeses aquestes dones. 
- Que la justícia internacional persegueixi com a delicte el feminicidi i aturi el tràfic de dones amb la finalitat de l’explotació sexual. 
CCOO de Catalunya instem al reconeixement del paper de les dones —i especialment el de les organitzacions feministes— en la cohesió social, en la prevenció de conflictes i en la resolució dels ja existents amb justícia social i reparació. 

Feu clic per veure:
-el manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones (versió PDF)
-el llistat d'actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb participació de la Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya

25N. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

19 de nov. 2013, 2:16 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 19 de nov. 2013, 2:16 ]

Posicionament confederal de CCOO davant la violència de gènere

25N. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Foto

710 assassinades en 10 anys, 50 en el que porten de 2013 sense comptar els fills i filles que no surten a les estadístiques. Això "solament" és la part més sagnant; hi ha molta violència invisibilitzada. En el primer semestre de 2013, segons dades del Consell General del Poder Judicial, s'han interposat 60.981 denúncies (més de 335 al dia), d'elles, solament el 10% presentades per la dona afectada. I sabem, perquè ho diuen especialistes, legislació, organismes internacionals, quin és el terreny abonat: la discriminació, la desigualtat i l'absència de prevenció mitjançant la implantació d'una educació en igualtat. Exigim als poders públics que no ignorin la situació: ara mateix es donen les circumstàncies que afavoreixen el creixement imparable de la violència contra les dones. 

Veure el document


25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere

12 de nov. 2013, 4:25 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 12 de nov. 2013, 4:31 ]

Benvolgudes, benvolguts,
Com cada any el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere , enmarca moltes activitats al llarg del mes. Aquest mes no farem cap reunió de la Secretaria, amb la intenció que utilitzeu les hores sindicals per participar en alguna d'aquestes activitats. Especialment per a la gent de Barcelona i rodalies, us faig arribar el programa del IX Fòrum contra les violències de gènere. Aquest Fòrum és molt important, tant per la qualitat de la gent que imparteix els diferents tallers i xerrades, com pel gran ventall d'activitats que reuneix en tres dies. Als diferents territoris també es fan moltes activitats. Us animo molt a participar!!

Una proposta: els dies de manifestació per les pensions i els presupostos antisocials, porteu un llacet de color morat, especialment el diumenge dia 24!!!!

Manifestació per l'avortament lliure i gratuït

26 de set. 2013, 0:12 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 3 d’oct. 2013, 22:53 ]


FotoLa campanya de celebració del dia 28 de setembre, dia internacional d'acció per l'avortament lliure i gratuït, ha tingut un ampli ressó a Catalunya i a tot l'Estat. Les manifestacions més grans han tingut lloc, lògicament, a les grans ciutats, però també als territoris. Tant és així que fins i tot a Vic, la "Ciutat dels Sants" i el meu estimat poble, va tenir lloc un acte de concentració en contra de la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva i de l'avortament.

FotoEl 4 juny 2012 ens vam constituir com a Plataforma Estatal en Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius "Decidir ens fa Lliures" amb l'objectiu de mobilitzar-nos activament per frenar la vulneració de drets humans que suposa la reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i Interrupció Voluntària de l'Embaràs anunciada pel Govern, així com altres mesures que obstaculitzar l'exercici dels drets sexuals i reproductius de la ciutadania espanyola.

Per veure el manifest 

Es constitueix el Comitè de Dones de CCOO de Catalunya

1 de jul. 2013, 0:45 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 1 de jul. 2013, 0:45 ]

Demà dimarts, 2 de juliol, es constituirà el Comitè de Dones de CCOO de Catalunya, seguint el mandat del X Congrés del sindicat. L'acte tindrà lloc a les 10'00 hores, a la sala d'actes de la seu del sindicat a Barcelona i hi intervindran Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, i Alba Garcia, secretària de Dona i Cohesió Social.

El Comitè de Dones de CCOO de Catalunya és un espai transversal de foment de la participació, de caràcter consultiu i de millora de la direcció sindical pel que fa a la perspectiva de gènere i a l'enfortiment del paper de les dones al sindicat.

Les seves competències i funcions són reflexionar, compartir experiències, avaluar i fer propostes sobre les polítiques i actuacions del sindicat en relació amb la perspectiva de gènere.

També serà un espai de formació i sensibilització sobre aquesta qüestió en el conjunt de l'estructura del sindicat, i pretén que les dones que en formen part aprofundeixin en aquesta dimensió.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 1 de juliol de 2013


Agenda:
Dimarts 2 de juliol de 2013
10.00 hores
Sala d'actes de CCOO (Via Laietana, 16, planta baixa, BCN)


Lliurament del Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral

3 de juny 2013, 14:38 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme


Foto
La Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya organitza l’acte de lliurament de la quarta edició del Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l’àmbit laboral, instituït per reconèixer les accions dirigides a eradicar les discriminacions per raó de gènere en l’àmbit laboral.

Com a reconeixement del premi concedit, s'atorgarà un guardó consistent en una obra creada per l'escultora Mercè Riba.

En el transcurs de l’acte actuarà el Cor Sarabanda de La Garriga que  interpretarà cançons d'autors d'Amèrica Llatina del 
segle XX.

L’acte tindrà lloc el proper dimecres, 12 de juny de 2013, a les 19 hores,  a la sala Plateria 1  de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana,  16, soterrani, Barcelona.

28 de maig: Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, 2013

27 de maig 2013, 2:36 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme

28 de maig: Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, 2013


FotoL'acte "QUE NO ENS ENVERININ, NI PER DINS NI PER FORA, els cosmètics sota sospita" que la Xarxa de Dones per la Salut ha organitzat aquest any, tindrà lloc a casa nostra, a la Sala d'Actes. Entre altres persones, hi haurà la participació de Loly Fernández de CCOO,  Eva Vela de l'Associació Catalana de Llevadores i Carme Valls del CAPS.  
Us esperem!!

 

1-10 of 19