Inici‎ > ‎Hospital Sant Jaume‎ > ‎

La CUP porta al Ple el compromís de fer el Mapa Sanitari de Mataró

6 de febr. 2013, 1:15 publicada per Federació de Sanitat CCOO Catalunya

La CUP porta al Ple la demanda del Mapa Sanitari de Matarónoticia publicada: http://mataro.cup.cat 

El govern municipal es va comprometre davant la Coordinadora per la defensa de la sanitat pública de Mataró Maresme a iniciar els tràmits per l’elaboració d’un Mapa Sanitari de Mataró. D'això ja fa més d'un any i el més calent és a l'aigüera. Per això la CUP porta al Ple de l'Ajuntament una moció amb el compromís de tirar endavant el Mapa Sanitari.

Proposta de resolució del Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per la creació d’un Mapa Sanitari de la ciutat de Mataró

Els serveis sanitaris han patit una bona part de les retallades pressupostàries dels darrers temps. De forma general, s’ha empitjorat el servei tot repercutint negativament tant en els usuaris com en les condicions laborals dels treballadors sanitaris. L’Hospital de Mataró, l’Hospital Sant Jaume, els CAP són els serveis més utilitzats per la població que reclama no només una millora qualitativa del servei, sinó també la màxima transparència amb una gestió sanitària que compta amb els recursos de tots els ciutadans.

La Coordinadora per la defensa de la sanitat pública Mataró és un front cívic amb la representació d’entitats veïnals, sindicals i cíviques que treballen a favor de la qualitat i l’eficiència del sistema sanitari públic i en contra de les retallades.

Tot i que les competències en sanitat corresponen a la Generalitat, representants del govern municipal formen part del Consell Rector del Consorci Sanitari de Maresme.

La CUP creiem, que des de les responsabilitats i competències polítiques, s’hauria d’obrir un espai a la participació ciutadana per tal de vetllar per la garantia d’un servei de sanitat pública i de qualitat.

En converses entre la Coordinadora per la defensa de la sanitat pública de Mataró Maresme i el govern municipal, aquest darrer es va comprometre a iniciar els tràmits per l’elaboració d’un Mapa Sanitari de Mataró. Aquest mapa, ha d’establir les necessitats sanitàries preventives i assistencials, visualitzar la realitat existent en temes com les llistes d’espera, la relació amb el veïnatge... Tot i que ha passat més d’un any, encara no se’n té cap informació.

Davant d’aquests fets, el grup municipal de la CUP proposa els acords següents:

1) El govern municipal coordinat amb les estructures sanitàries pertinents de la Generalitat de Catalunya (consorci Sanitari, ICS...), iniciaran, amb la màxima celeritat, els treballs per a la realització del Mapa Sanitari de Mataró.

2) L’Alcalde de Mataró, com a vicepresident del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, demanarà a l’òrgan competent, la incorporació de  representants de la Coordinadora per la defensa de la sanitat pública Mataró en el Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme.

No obstant això, el Ple decidirà.

Mataró, 31 de gener de 2013