Inici‎ > ‎Hospital Sant Jaume‎ > ‎

Cadena Humana a l'Hospital Vall d'Hebron

14 de juny 2013, 0:40 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 16 de juny 2013, 22:33 ]

El dissabte dia 15 de juny a les 12.00 h, convocada per la Plataforma pel Dret a la Salut, es va fer la 2a Cadena Humana a l'Hospital Vall d'Hebron amb la participació de centenars de persones.

GALERIA FOTOGRÀFICA

Per un Sistema Sanitari Públic i Universal

Cadena Humana a l'Hospital Vall d'Hebron

Data: 15/06/2013 
Hora: 12.00
Lloc: Hospital Vall d'Hebron-Barcelona(Barcelonès)
Convoca: Plataforma pel Dret a la Salut
Observacions: 
Foto

                                               
La protecció de la salut de les persones i l’atenció a la malaltia es un dret de ciutadania. Avui ja no es una qüestió personal de relació entre el metge i el pacient, si no que des de la Declaració dels Drets Humans de la ONU, passant per la Constitució Espanyola, la Llei General de Sanitat i  l’Estatut d’Autonomia de Catalunya,  aquests son drets dels ciutadans i ciutadanes i com a tals els hem de defensar col·lectivament en aquest moment que ens els volen prendre.

Amb l’excusa de la crisi econòmica, crisi que ha provocat  el sistema financer i el gran capital multinacional, aquests mateixos volen quedar-se amb els recursos econòmics públics per augmentar els seus negocis privats. La sanitat no se’n escapa. Primer va ser a Catalunya, que des de fa anys, amb el mercat opac d’influències i relacions de poder del denominat “model Català” (ICS de propietat de la Generalitat i proveïdors concertats de múltiples entitats públiques i privades) i darrerament amb les retallades indiscriminades i brutals, que han patit els ciutadans i els treballadors sanitaris, volen aprimar, fer perdre accessibilitat i qualitat, al sistema públic i poder anar així concertant cada cop més amb els servies sanitaris privats.

Aquest Sistema complexa, sense transparència, sense governança democràtica, ara descobrim que a més, ha propiciat els casos de corrupció de polítics, gestors, empresaris i professionals. La corrupció no es un accident del Sistema, la corrupció ha estat propiciada pel Sistema.

Més tard, es va sumar a aquest procés de liquidació de la Sanitat Pública Universal i de Qualitat, l’estat espanyol, amb el govern del Sr. Rajoy i les comunitats del PP, amb un Real Decret (totalment il·legal) que acaba amb el Sistema Sanitari Universal i torna a la Seguretat Social del Franquisme, introdueix copagaments, discrimina a les persones i retalla prestacions. Mentre va privatitzant brutalment hospitals i centres de Primària.

No es veritat que no hi hagin recursos per finançar la sanitat pública mentre si n’hi han per rescatar els bancs, no es veritat que el sistema públic de salut sigui més car i ineficient que el privat, en tenim proves suficients, no es veritat que nosaltres siguem els culpables per “estirar més el braç que la màniga”, els culpables son ells, els que tenen l’ambició de quedar-se fins els darrers reductes de l’Estat del Benestar. Segur que podem millorar el nostre sistema i ho farem, el defensarem, el millorarem i no deixarem que els polítics al servei dels interessos del gran capital se’l venguin.

Per això diem no a les retallades indiscriminades, a la precarietat laboral, a la pèrdua dels nostres drets, a l’augment de les discriminacions i les desigualtats, a la pèrdua de la salut i la manca d’atenció a la malaltia i la dependència. Per axó diem: Nosaltres paguem, nosaltres manem, volem un autèntic  Sistema Nacional de Salut de Catalunya, volem regenerar el seu caràcter públic, pagat perseguint el frau fiscal, equitatiu, de qualitat, solidari i sostenible, transparent i amb participació democràtica real, volem que s’investigui de veritat la corrupció i que paguin els corruptes.

Es per tot axó que estem lluitant i ho seguirem fent fins aconseguir-ho, entre tots i tortes podrem per que som la immensa majoria.