Inici‎ > ‎Hospital de Mataró‎ > ‎

INFORMACIÓ DEL PACTE DE CONDICIONS LABORALS ENTRE COMITÈ i EMPRESA

27 de set. 2013, 9:25 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 23 de des. 2013, 1:19 ]

CCOO celebrem el cobrament del 50% de la 14 paga.
Sabem de la importància de cobra aquests diners que són nostres i que faran que moltes famílies pugui sentir-se una mica millor aquests dies.
Des de la secció sindical de CCOO CSDM teniu tot el nostre suport.
Junts defensem el que és bo per a tots

Com sempre agraïm moltíssim els vostres missatges.Benvolguda/Benvolgut,

S’apropa el final d’aquest any i no em serà possible realitzar una sessió informativa amb tots vosaltres, com és el meu costum i hagués estat el meu desig. És per aquest motiu que us adreço aquest correu electrònic.

El 2013 ha estat un any difícil, ho sabeu de sobres, però cal subratllar que malgrat les enormes dificultats, sobretot econòmiques, les dades d’activitat i els indicadors de qualitat i eficiència no tan sols s’han mantingut sinó que han millorat en molts casos. Per tant i en primer lloc, les meves paraules són de profund agraïment i reconeixement a la vostra tasca diària, i a la professionalitat amb què la dueu a terme: gràcies.

Gràcies també per l’enorme generositat que vareu mostrar fa dos mesos, quan vareu votar en assemblea signar un pacte mitjançant el qual cedíeu provisionalment no tan sols la DPO, com ja havíeu fet anteriorment, sinó també un import equivalent a la paga extra de Nadal. L’objectiu era assolir l’equilibri pressupostari i no perdre l’autonomia de gestió. El vostre gest va imposar una enorme responsabilitat a l’equip directiu, que hem estat treballant de valent amb el compromís de poder retribuir la màxima quantitat de diners aquest mes de desembre. Finalment, ahir es va presentar al Consell Rector la previsió de tancament econòmic de l’any, i puc anunciar que podrem retribuir un import equivalent al 50% del què hauria estat la vostra Paga de Nadal. Això ens situa, en termes generals, a un nivell retributiu similar al de l’any passat. Aquest import el cobrareu amb la nòmina de desembre, prevista per al dia 24 de desembre.

Cara al 2014, tenim una intensa agenda de treball orientada a formalitzar un Pla de Viabilitat amb l’objectiu de millorar la situació econòmica del CSdM a llarg termini, un pla que ens ajudi a no haver de recórrer contínuament a solucions puntuals com la d’aquest any.

No em queda més que desitjar-vos unes felices festes, i que gaudiu amb els vostres familiars i amics d’uns merescuts dies de descans.

 

Bon Nadal i Feliç 2014!!

 

 

Joaquim Esperalba i Iglesias

Gerent


Avui, 27 de setembre, les negociacions entre el Comitè i l'Empresa han quedat pendents de que les assemblees de treballadors ratifiquin l'acord a que s'ha arribat. El proper divendres 4 d'octubre s'han emplaçat les parts per, en el seu cas, signar l'acord. Des de CCOO volem posar de manifest que no ens agrada la proposta que hi ha sobre la taula, entenent que no és un bon acord per què afecta molt més al grup de treballadors més vulnerables.
Des de Comissions Obreres, com sempre, si la majoria de la plantilla es mostra favorable a l'acord nosaltres el recolzarem.

PACTE DE CONDICIONS DE TREBALL AL CSdM. RESUM

 

CONCEPTE

CONTINGUT

Durada

De la signatura a 31/12/2014, llevat d’excepcions.

Si hi ha nou conveni, s’aplicarà.

Normativa

Desregulació legal de la jornada del personal sanitari.

D’aplicació el VII conveni de la XHUP i els pactes d’empresa.

Jornada de treball

Grup professional 1: 1.688 h. 2013 / 1.688 h. 2014

Grup professional 2 a 7 torn dia:

De 1/6/2013 a signatura ® 1.688 2013

De signatura a 31/12/2014 ® 1.664 h.

Grup professional 2 a 7 torn nit:

De 1/6/2013 a signatura ® 1.627 2013.

De signatura a 31/12/2014 ® 1.562 h

Retribucions

DPO:

Meritació anul·la. S’abona en cas que l’empresa assoleixi equilibri pressupostari. Mateix import que conveni. Facultatius d’A màxim 3.400 €.

Retribucions:

Manteniment descompte 5%.fins que es resolgui definitivament el

conflicte col·lectiu sectorial o d’empresa actualment en curs o fins que legalment s’estableixi altre regulació.

Revisió imports 2014 si és possible econòmicament.

Minoració de les retribucions per l’import d’una paga extra, a descomptar en la paga de Nadal que no es cobrarà.

Guàrdies mèdiques:

Manteniment del pacte d’empresa, però descomptant el % de DPO i del CAC que no entren a formar part del preu hora guàrdia.

Carrera professional:

Es manté com fins ara.

Baixes per malaltia i accident:

es manté com fins ara.

Personal en formació:

Mantenir la regulació del VII conveni XHUP

Ocupació

L’empresa es compromet a no fer cap ERO en aquest període si no es modifiquen substancialment les actuals circumstàncies.

Eficàcia

Portar el pacte davant el Tribunal Laboral de Catalunya per la ratificació i donar-li força vinculant.

Addicional 1a

L’empresa es compromet a elaborar un pla de viabilitat per retribuir al desembre de 2013 el màxim percentatge de la minoració equivalent a un import de la paga extra. Es crea una comissió de treball per vetllar per aquest compromís i la resta de aquesta minoració el 2014. Els treballs de la comissió finalitzaran abans de juny de 2014.

S’exclou l’equip de direcció.

Addicional 2a

Les DPO queden pendents de que les retornin en la seva totalitat un cop retornada la paga extra.

Addicional 3a

L’empresa es compromet a treballar per aconseguir un finançament adequat.

Transitòria 1a

Es crea la comissió de seguiment del pacte.

ACORD COMPLEMENTARI

Objecte: mantenir el règim de distribució de la jornada i descansos actualment vigent. Duració: la del pacte. D’aplicació VII conveni XHUP i pactes d’empresa de 20/12/2012 (manteniment del preu i condicions de les guàrdies mèdiques) i 24/03/1999.    VOTACIÓ ASSEMBLEES CSDM

    

EL NOSTRE PERQUÈ.

 

El dia 4 d’octubre es va signar el pacte de condicions laborals entre els comitès d'empresa i l'empresa del CSDM

 

Des de CCOO volem posar de manifest que, per desgràcia, aquest pacte afecta a tota la plantilla però són principalment el grup de treballadors més vulnerables (treballadors amb un sol sou a la llar, treball a temps parcial, els grups amb salaris més baixos, col·lectius que no fan guàrdies, etc.) els més perjudicats, i volem recordar que aquests darrers anys hem estat cedint o se’ns ha tret part del nostre salari, mes de 30%, i que la situació comença a ser insostenible. Per això demanem a la Gerència que faci tot el possible perquè el % de la part proporcional de la paga de Nadal sigui el més elevat possible. I lluitarem perquè se’ns retorni la paga íntegra.

 

Entenem com a bo el compromís del Gerent de no fer cap ERO al 2014. Ara ja hem creuat totes les línies vermelles amb el fet de cedir les DPO’s 2013 , 2014 i la part proporcional de la paga de Nadal, i això ens deixa en una situació de vulnerabilitat davant de qualsevol nova retallada, vingui de on vingui.

 

Durant tot aquest procés de negociació que es va iniciar amb la modificació legal que limita la durada dels convenis col·lectius un cop caduquen, negociació primer al sector i després a l’empresa, s’han dit moltes coses que el temps ha demostrat que no eren certes i que obeïen a interessos de grup. Esperem que a partir d’ara el més important siguin els interessos de tots.

 
Una cordial salutació.