Portada‎ > ‎

Hospital de Mataró


La Secció Sindical de CCOO a l'Hospital de Mataró passa de 4 a 7 representats en el nou Comitè de Treballadores i Treballadors

22 de març 2021, 2:12 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme

La Secció Sindical de CCOO a l'Hospital de Mataró passa de 4 a 7 representats en el nou Comitè de Treballadores i Treballadors, com a resultat de la jornada electoral celebrada el passat 17 de març.

 

Amb un cens total de 1722 treballadores i treballadors i un augment de 10 punts de la participació, respecte el maig del 2016, i que se situa en el 47%, la candidatura de la Secció Sindical de CCOO a l’hospital aconsegueix 256 vots. Amb aquest resultat, passen a ser el sindicat amb el segon millor resultat i passa de 4 a 7 delegades i/o delegats en un comitè amb 23 places.

 

El resultat de l’escrutini dona a CATAC 316 vots i 9 delegades/ats, a CCOO 256 vots i 7 delegades/ats, a Metges de Catalunya 158 vots i 5 delegades/ats, a CSIF 59 vots i 2 delegades/ats i el sindicat SATSE amb 17 vots, no obté representació.

 

Amb aquest resultat, canvia totalment la dinàmica d’un Comitè que tradicionalment estava controlada per CATAC i que ara passa a no disposar de la majoria. D’aquesta manera caldrà obrir una nova etapa de diàleg, debat i consens per poder tirar endavant acords en benefici de les treballadores i treballadors de l’Hospital de Mataró.

ENTENDRE LA NÒMINA DEL CSdM

4 de març 2021, 1:14 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 4 de març 2021, 1:15 ]


Desde la Secció Sindical de CC.OO. hem creat aquest document

amb l'objectiu d'explicar de manera entenedora els elements

més bàsics i habituals de la nòmina de la majoria de les 

treballadores i treballadors del CSdM.

  L'adjuntem en format PDF, esperem que el trobeu útil

.

Prou impunitat! Defensem la convivència en la diversitat

8 de nov. 2017, 10:27 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 8 de nov. 2017, 10:29 ]

 

Manifestació #18N contra les agressions feixistes


Foto CCOO de Catalunya i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers del sindicat s'han adherit al manifest contra les agressions feixistes que hem viscut al llarg de les últimes setmanes. Davant l'augment preocupant de les accions violentes per part de grups feixistes que han gaudit d’una impunitat inacceptable, al Congrés espanyol, el PP va impedir una declaració institucional de condemna de les greus agressions feixistes a València del passat 9 d’octubre.

El PP i diverses organitzacions convocants tampoc han denunciat les agressions feixistes al voltant de recents i importants manifestacions a Barcelona.

El feixisme creix a Europa: l’FPÖ amenaça amb entrar al govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta amenaça amb tornar a sortir del clavegueram a casa nostra.

La societat catalana està immersa en debats importants. Fem aquests debats de manera democràtica i cívica. Però no donem oxigen a l’extrema dreta, sota cap concepte ni sota cap bandera.

De punts de vista i de sentiments nacionals, caben tots. Però el feixisme no és un punt de vista ni un sentiment nacional; és un crim contra la humanitat en potència.

Totes les forces democràtiques i progressistes s’han d’unir en un crit unànime de No Passaran!

Per tot això, ajuntem-nos, persones de totes les edats, de totes les procedències, de totes les sensibilitats, en aquesta manifestació unitària contra la presència de grups feixistes a casa nostra i arreu.

Celebrem i defensem la riquesa i diversitat de la nostra societat.

Manifestació: Dissabte 18 de novembre · 12h · Via Augusta – Ganduxer · FGC Bonanova

Formulari d'adhesió: http://bit.ly/2AiwegG

Esdeveniment al Facebook: https://www.facebook.com/events/752661924919372/

Esdeveniment al Twitter: https://twitter.com/UnitatvsRacisme/status/927900638666723329

Web: http://bit.ly/2zk1jn8


08/11/2017

CCOO de Catalunya mostra el seu rebuig més enèrgic contra la barbàrie terrorista que ha tornat a colpejar Barcelona i traslladem el nostre suport a les víctimes i les seves famílies

18 d’ag. 2017, 5:33 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 8 de nov. 2017, 10:25 ]

CCOO de Catalunya mostra el seu rebuig més enèrgic contra la barbàrie terrorista que ha tornat a colpejar Barcelona i traslladem el nostre suport a les víctimes i les seves famílies


CCOO de Catalunya vol mostrar el seu rebuig més enèrgic contra els autors del terrible atemptat terrorista que ha tingut lloc al centre de Barcelona  i que ha provocat un gran nombre de  morts i ferits.

 

CCOO  dona el seu suport a les víctimes i a les seves famílies d’aquesta barbàrie terrorista, i mostra el seu condol més sentit per les víctimes mortals.

 

CCOO de Catalunya posa a disposició de les institucions la seva organització per tot allò que es consideri oportú que pot aportar el nostre sindicat.

Exigim rectificació pública del Conseller de Salut Toni Comín

25 de gen. 2017, 1:47 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 1 de febr. 2017, 0:59 ]

Per tenir el pacient més “a la vista”

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya exigeix una rectificació pública del conseller de Salut Toni Comín quan diu que les lliteres als passadissos són decisió de la infermera

Davant les declaracions del conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, on afirma que, en ocasions, el fet de tenir pacients a lliteres en els passadissos dels serveis d’urgències és per decisió de la infermera que vol tenir el pacient més “a la vista”, des de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya exigim una rectificació pública.

En primer lloc, perquè el fet de tenir pacients als passadissos no agrada a cap professional de la salut, i molt menys als professionals d’infermeria. Això és conseqüència d’uns dèficits estructurals dels diferents sistemes, que es veuen agreujats per totes les retallades que des de l’any 2012 el nostre sistema de salut està patint.

Volem recordar que tampoc hi ajuda els més de 10.000 professionals de la salut perduts ni els més de 1.000 llits tancats. És evident que, si obrim llits i contractem professionals, es podrien drenar molt millor i molt més ràpid els usuaris “aparcats” als serveis d’urgències, molts d’ells als passadissos.

Aprofitem per reiterar que el passadís d’un servei d’urgència és el lloc menys idoni per atendre als pacients, ja que se’ls hi ha d’administrar medicació, cal donar cobertura a les necessitats més bàsiques, i perden tota la intimitat. En definitiva, no només no donem una assistència de qualitat sinó que fem que els pacients perdin la seva dignitat.

Els professionals de la salut no poden posar més de la seva part de tot el que ja vénen fent, per la qual cosa, des de CCOO exigim inversió urgent.


Reunió amb el Conseller Toni Comín


En concret hem estat diverses organitzacions que havíem fet comunicats de premsa tot contestant a les seves declaracions sobre la decisió d'infermeria de col.locar els pacients als passadissos d'urgències dels hospitals.
Des de CCOO li hem reclamat el mateix que contenia el comunicat de premsa nostre i que està penjat a la web. La resta d'organitzacions s'han pronunciat en el mateix sentit.
S'ha disculpat en diverses ocasions, però li hem exigit que aquestes disculpes havien de ser públiques. Unes hores més tard, ja a la tarda ha emès el comunicat que teniu copiat a continuació.


Comunicat del Departament de Salut sobre infermeria


El conseller de Salut, Antoni Comín, s’ha reunit amb representants de diverses organitzacions del col·lectiu professional d’infermeria i d’auxiliars d’infermeria: Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya; Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona; Federació d'Associacions Professionals d'Infermeria de Catalunya (FAPIC); Sindicat d’Infermeria (SATSE) de Catalunya; Federació de Sanitat de Comissions Obreres (CCOO); Unió General de Treballadors de Catalunya UGT-Sanitat; Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l'Administració de Catalunya CATAC-Sanitat; Federació d’Empleats Públics – Unió Sindical Obrera de Catalunya (FEP-USOC), i Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE).L’objectiu de la trobada era donar resposta als comunicats on aquestes organitzacions demanaven una rectificació pública del contingut d’una entrevista del conseller en un mitjà de comunicació escrit, en la qual afirmava que en ocasions les infermeres decideixen mantenir els pacients en els passadissos del servei d’urgències per garantir millor la seguretat clínica del pacient.


El conseller ha assumit que aquesta resposta facilitava i donava peu a interpretacions com la que s’ha fet de manera generalitzada des del col·lectiu, d’acord amb la qual la infermeria seria la responsable de la situació injustificable en què es troben avui molts pacients dels serveis d’urgències hospitalàries, que han d’esperar llargues estones al passadís en condicions inacceptables de manca d’intimitat. Una interpretació que explicaria perfectament la reacció de rebuig, decepció o frustració que s’ha manifestat durant els darrers dies.


El conseller ha volgut aclarir que les seves reflexions no pretenien atribuir cap culpa ni cap responsabilitat al col·lectiu d’infermeria sobre l’actual situació de les urgències d’alguns hospitals. Ben al contrari, tenien una voluntat exculpatòria, en tant que la referència a la seguretat clínica pretenia transmetre que la infermeria sempre exerceix amb responsabilitat la seva complexa tasca als serveis d’urgències.


Fet aquest aclariment, el conseller ha reconegut la inoportunitat i la inexactitud de la seva resposta en el referit mitjà de comunicació. En aquest sentit, s’ha disculpat de manera explícita per l’impacte que aquesta declaració ha tingut en l’estat d’ànim del col·lectiu d’infermeria. I ha lamentat que aquestes reflexions hagin estat rebudes com una falta de reconeixement cap a la infermeria i cap a l’esforç que està fent en aquests moments de l’any –i de manera repetida des de fa molts anys- en què la pressió assistencial de les urgències és màxima.


Així mateix, ha reiterat el seu compromís amb el col·lectiu d’infermeria, que s’ha anat expressant en totes les polítiques del Departament des de l’inici del mandat.

Agraïm el recolzament a tots els que ens heu votat

26 de maig 2016, 5:40 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 26 de maig 2016, 7:22 ]Companyes i companys,

Amb una participació de 559 persones, el resultat de les eleccions d'ahir ha estat el següent:

CATAC 13 delegats/des

MC        6 delegats/des

CCOO   4 delegats/des

Felicitem els guanyadors i us agraïm el recolzament a tots els que ens heu votat: hem millorat els nostres resultats gràcies a vosaltres.

Ara toca posar-nos a treballar per millorar les condicions del conjunt de la plantilla i així aconseguir que la propera vegada us animeu a votar i augmenti la participació.

Ens posem a la vostra disposició per a tot allò que necessiteu consultar o demanar. Esperem les vostres comunicacions per correu, telefònicament o en el nostre local de soterrani -2.EL NOSTRE COMPROMÍS DEFENSAR LA TEVA PARAULA

11 de maig 2016, 0:24 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 11 de maig 2016, 0:24 ]

EL NOSTRE COMPROMÍS DEFENSAR LA TEVA PARAULA I FER-LA UN CRIT DE LLUITA QUAN CALGUI.


COMPROMÍS DE CCOO DE TRANSPARÈNCIA TOTAL EN LES NOSTRES COMUNICACIONS I ACCIONS.

PER DEFENSAR ELS DRETS QUE ENS RECONEIXEN ELS CONVENIS, PACTES I ACORDS.

POTENCIAR EL COMPLIMENT DE LES NORMES DE SALUT LABORAL. NO TREBALLAR AMB MATERIAL DETERIORAT O PERILLÓS.

PER DEFENSAR ELS DRETS DE TOTES LES PERSONES DE QUALSEVOL CATEGORIA.

PER PREVENIR I EVITAR L’ ACCIDENTALITAT I LES MALALTIES PROFESSIONALS, POTENCIANT LA REALITZACIÓ DE LES AVALUACIONS DE RISC I PROPOSANT ACCIONS DE MILLORA.

REGULARITZACIÓ DE LA CONTRACTACIÓ EN CAS DE CONVOCATÒRIA DE PLACES. IGUALTAT D’OPORTUNITATS.

AMPLIACIÓ DE L’HORARI DEL MENJADOR, AL SOPAR.

FORMACIÓ HOMOLOGADA PER A TOTS ELS COL·LECTIUS.

UNIFORMES DIGNES PER A TOTS I TOTES

VETLLAR PEL COMPLIMENT DELS “RATIS” DE PLANTILLA I LA SEVA COBERTURA.A CCOO VOLEM PROTEGIR LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA PER FER SENTIR LA VEU I LA FORÇA DELS QUE TREBALLEM PER UNA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT.

Reunió informativa el proper dilluns 29 de juny a la sala d'actes de l'hospital i el proper dimarts 30 de juny a la capella de sant jaume

27 de juny 2015, 21:49 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 11 de maig 2016, 0:11 ]

Benvolgudes companyes, benvolguts companys.


el proper dilluns 29 de juny a la sala d'actes de l'hospital i el proper dimarts 30 de juny a la capella de sant jaume farem una reunió informativa per explicar el procés de negociació del conveni col·lectiu i el resultat final obtingut. A més parlarem del futur del sector a partir d'aquest conveni. assitirà el responsable de negociació col·lectiva de Catalunya de la nostra federació. La hora de començament és a les 14:30 dilluns i a les 14:15 dimarts. us esperem a tots.


Salutacions.

CONVENI DE LA XHUP RESUM DE L’ASSEMBLEA DE DELEGATS DE CCOO

12 de maig 2015, 0:28 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 12 de maig 2015, 0:28 ]

 
NOTA INFORMATIVA

CONVENI DE LA XHUP

RESUM DE L’ASSEMBLEA DE DELEGATS DE CCOO

Avui s’han reunit en assemblea els delegats de CCOO dels diferents centre de treball afectats pel conveni XHUP, per valorar la última proposta del president de la negociadora del conveni.

En les intervencions dels delegats i amb les respostes dels companys presents a la negociadora, s’han fet els aclariments següents respecte de la proposta:

* Vigència: fins a 31 de desembre de 2016

* Ultra activitat: la Llei, Estatut dels Treballadors, contempla que els convenis col·lectius mantenen la seva efectivitat un any després de caducar. El TS ha puntualitzat que les condicions del conveni es mantenen amb caràcter "ad personam" com a contractualització (individual) de les condicions laborals.

* Garantia "ad personam" i dels acords d’empresa: qui tingui condicions de treball millors que les que marca el conveni les manté. Tant mateix s’estableix una clàusula de garantia pels pactes d’empresa que millorin les condicions laborals que contempla el conveni, prorrogables per acord entre comitè i empresa.

* Jornada: es manté la jornada en 1.668 hores torn dia i 1.562 hores torn nit. Es mantenen els 3 dies de lliure disposició que es consideren temps efectiu de treball i pel personal que va veure augmentada la seva jornada pels canvis normatius tindrà 2 dies de lliure disposició addicionals que també computen com a jornada treballada. (a l’ICS la jornada laboral anual de 1.650 hores ja té descomptats els dies de lliure disposició, pel que la jornada en total és de 1.680 hores any incloent els 5 dies de lliure disposició).

* Retribucions: Tot el personal recuperarà amb efectes 1 de maig de 2015 les taules salarials del VII Conveni. En el cas d’empreses públiques s’establirà en el conveni un mecanisme que garanteixi aquesta recuperació. Les empreses que no varen reduir les retribucions hauran de pactar en un termini màxim de 2 mesos com revertir l’increment de tarifes en les retribucions del personal.

* DPO’s: el 15% del import de les DPO queda exent de valoració pel que les cobrarà tot el personal independentment del grau d’assoliment dels objectius, en el cas de que s’abonin (si no estan cedides). La retribució dels metges de primària de 2.000 € anuals s’incorpora al plus conveni. Es manté el complement d’atenció continuada.

* Revisió salarial si durant la vigència del conveni s’augmenten les tarifes del CATSALUT.

* Complements IT (baixes): aplicar les mateixes que la Generalitat de Catalunya aplica al seu personal.

* Comissions sectorials: de la professió infermera, de classificació funcional, d’ocupació i igualtat, formació i salut laboral.

* Carrera professional: descongelar el nivell C i els títols d’especialitat d’infermeria donaran accés al nivell A.
   I rebaixa en un any el temps per sol·licitar un nou nivell

* Contracte a temps parcial: s’estableix la preferència del personal a temps parcial de l’empresa per ampliar jornada davant de personal extern.

* Redactat del conveni: adequació del text del conveni als canvis normatius produïts, mantenint la resta del text.

* La regulació de la jornada d’acord a allò regulat en l’estatut marc es refereix únicament a les guàrdies mèdiques. La desvinculació del conveni per part de les empreses està regulada en l’article 82.3 de l’Estatut dels Treballadors.

La proposta s’ha aprovat per ample majoria dels centres doncs els delegats han considerat la mateixa com acceptable.

Barcelona, 11 de maig de 2015.

CONCENTRACIÓN 9 DE MAYO EN PZA. S. JAUME BCN

6 de maig 2015, 0:45 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 6 de maig 2015, 0:46 ]
Companys/es,

El día 9 de mayo a las 12 horas, la MAREA BLANCA, de la cual formamos parte como sindicato de clase, ha convocado una concentración en la Plaça Sant Jaume a las 12 horas. El objetivo es visualizar nuestro descontento y oposición, como trabajadores y usuarios, al constante expolio privatizador de la Sanidad Pública de nuestro país, objetivo del Govern y de los partidos de CiU  y ERC.

A esta concentración acudiremos con nuestras pancartas. Es importante que, en la medida de nuestras posibilidades, asistamos para dar soporte a nuestra reivindicación de una Sanidad Pública de Calidad, Universal y Gratuita.

1-10 of 64