Consorci Sanitari del Maresme


Remuneració integra de la paga de vacaces

1 de març 2017, 11:47 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 1 de març 2017, 11:50 ]

 

 
Hola a tothom,
volem informar-vos que la Sentència número 1/2017 de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha estimat en part, la demanda de Conflicte Col•lectiu interposada per les diferents seccions sindicals de CCOO, UGT , SATSE i, MC. La demanda es va fer contra la patronal, el 7 d'octubre de 2016, per no respectar el dret que disposa l'article 22.3 del Conveni SISCAT. Aquest regula que les vacances es retribuiran incluint salari base i tots els complements salarials que corresponen a la jornada ordinària continguts que afecta el Conveni Col•lectiu de Treball dels Hospitals d'Aguts, Centres d'Atenció Primària, Centres Socio-Sanitaris i de Salut Mental concertats amb el Servei Català de la Salut(SISCAT).
Resumint els efectes d'aquesta sentència pels treballadors i treballadores, aquests tenen que tenir afegida, a partir d’ara, en la retribució de les vacances anuals, els següents complements:
• Complement d'Assistència Continuadales guàrdies o retribució de la jornada complementària d'atenció continuada(article 33. SISCAT).
• Plusos de dissabte, diumenge i, festiu (articles 32.1,32.2,32.3 SISCAT).
Aquesta Sentència que ens dóna la raó, pot ser recurrida en Recurs de Casació davant el Tribunal Suprem, per la patronal.
Ens trobaràs al soterrani -2, tots els dimarts pel matí de 7:00 a 10:00 i els dimecres de 19:00 a 22:00 de la nit.
Salutacions,
des de la secció de CCOO del CsdM.

Permisos Retribuïts

22 de des. 2016, 14:41 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 22 de des. 2016, 14:42 ]


Informació sobre Permisos Retribuïts
Benvolguts i Benvolgudes Companys i Companys.
Us fem saber que segons un acord que hi amb l’empresa,  els permisos retribuïts per mort o malaltia greu de fills, pares, conjugues, nets, avis o germans de sang o afinitat son els següents:
-          Fins a 3 dies naturals per mort o malaltia greu.
-          Si s’ha de fer un desplaçament fora de la província de Barcelona fins a 5 dies naturals
-          I fins a 7 dies naturals  si es fora de Catalunya.
En cas de que hi hagi ingrés hospitalari només és necessari aportar a l’empresa el justificant de tal ingrés.
Per qualsevol dubte restem a la vostre disposició.

Dret individual 20 hores de formació

14 de des. 2016, 22:42 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 14 de des. 2016, 22:42 ]


Hola a tothom,
en relació a la última reunió del Comitè intercentres del Csdm, un dels punts de l’ordre del dia tractava sobre el dret que tots els treballadors i treballadores tenen al gaudiment del dret de 20 hores retribuïdes íntegres en formació contínua professional (article 23.3 de l’Estatut dels treballadors; articles 64.3 i 72.f del Conveni SISCAT). Des de la direcció es justifica que aquest dret individual no és ben bé un dret sinó que participaria més de la naturalesa d’un permís. Des de CCOO amb jurisprudència varem expressar que no, que estem davant d’un dret de naturalesa individual i, per tant recollit en la Carta Magna (art. 40.2 CE).
Per aquest motiu, us transcrivim on podreu trobar la legalitat del nostre raonament. En el paràgraf 4 de l’apartat II del preàmbul del Real Decret-llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, diu explícitament que:.” El real decreto-ley apuesta por una formación profesional que favorezca el aprendizaje permanente de los trabajadores y el pleno desarrollo de sus capacidades profesionales. El eje básico de la reforma en esta materia es el reconocimiento de la formación profesional como un derecho individual, reconociéndose a los trabajadores un permiso retribuido con fines formativos”.
En aquesta línia, i seguint l’article 72 c del nostre Conveni, qualsevol treballador sigui el tipus de contracte que tingui, li serà garantit per l’empresa:”l’accés efectiu del personal a temps parcial a la formació professional continua amb la finalitat d’afavorir la seva progressió i mobilitat professional en iguals condicions que el personal a temps complet.”
Us animem companys a que mentre no aconseguim de manera automàtica en el bold aquest recompte d’hores us dirigiu a RRHH perquè fent valer aquest dret individual tothom gaudeixi integrament de les hores de formació.
A hores d’ara, ja ho hem posat en coneixement de la Comissió Paritària, què és l’òrgan que interpreta i vigila els drets continguts en el conveni col·lectiu.
 
Fins aviat,
 
Des de la secció de CCOO del Csdm

ESTEM X TU

14 de des. 2016, 22:33 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 14 de des. 2016, 22:39 ]

 
ESTEM X TU
Hola a tothom,
Volem comunicar-vos que restem a la vostra disposició en relació als dubtes que tingueu sobre el dia a dia, de les vostres condicions laborals, els contractes temporals que signeu i, en definitiva dels drets laborals dels quals en sou destinataris i que paulatinament tots els treballadors estem perdent.
Ens podreu trobar en el local de CCOO, en el  soterrani -2, just al costat de la biblioteca i el menjador :
     els dimarts de 7:00 a 10:00 del matí 
      els dimecres de 19:00 a 22:00 de la nit
     també als correus ccoo@csdm.cat i ccoocsdm@gmail.com
I a Sant Jaume, estem a la planta baixa al costat de l’ascensor de Sant Cosme:
     els dijous de 10:00 a 14:30
     també als correus coritina55@hotmail.com i luritaines@hotmail.com
 
Estem per a tu, fins aviat,
Secció Sindical de CCOO del Csdm

Assemblea de delegats i delegades de CCOO de Catalunya El 19 d'octubre a les Cotxeres de Sants de Barcelona

9 d’oct. 2016, 22:22 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 9 d’oct. 2016, 22:23 ]

El 19 d'octubre a les Cotxeres de Sants de Barcelona

Assemblea de delegats i delegades de CCOO de Catalunya


Foto Sota el lema “Fem CCOO, fem solidaritat”, CCOO de Catalunya ha convocat una assemblea de delegats i delegades el dimecres, 19 d’octubre a les 10 h, a les Cotxeres de Sants de Barcelona, carrer de Sants, 79.

L’assemblea coincideix amb l’inici del curs sindical i amb la finalització del procés de concentració d’eleccions sindicals. En aquest sentit, es vol aprofitar aquesta trobada de l’actiu sindical per marcar prioritats i donar un fort impuls a l’estratègia de mobilització sindical i social.

Objectius

L’assemblea ha de servir per visualitzar la victòria de CCOO a les eleccions sindicals, així com per impulsar el desenvolupament organitzatiu de CCOO a les empreses, tant en afiliació com en seccions sindicals. També es vol posar en comú els arguments per a fer front a les tendències corporatives i antisindicals, així com reivindicar el model sindical de CCOO, que és únic i insustituïble. A l’assemblea també es tractarà sobre la prioritat del sindicat en la lluita contra la precarietat i la protecció de les persones en atur, així com el manteniment de la campanya vaga no és delicte. CCOO de Catalunya vol aprofitar l’assemblea per fixar l’estratègia de mobilització sindical i social, així com fomentar la participació activa i crítica en el procés de l’11è Congrés del sindicat que ja s’ha iniciat.

La força de la solidaritat

L’assemblea vol mostrar com CCOO és el principal vincle de solidaritat entre els treballadors i les treballadores. Fer CCOO és construir solidaritat a l’empresa mitjançant l’afiliació i l’organització de la secció sindical, és construir solidaritat al sector mitjançant l’acció sindical i la negociació col·lectiva. Fer CCOO és construir la solidaritat front els atacs contra la llibertat, a través del suport als companys i companyes represaliats per exercir el dret a la vaga. És construir la solidaritat entre la gent treballadora a través d’esdevenir CCOO com a gran actor sociopolític autònom, motor de drets de ciutadania de la nostra societat. I fer CCOO també és construir la solidaritat internacional del treball, mitjançant l’acció unitària més enllà de les fronteres

CCOO condemna l'atemptat terrorista de Niça

15 de jul. 2016, 2:38 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 15 de jul. 2016, 2:38 ]

CCOO condemna l'atemptat terrorista de Niça

CCOO de Catalunya condemna l’atac terrorista que va tenir lloc ahir dijous, 14 de juliol, a la ciutat de Niça, a França, quan un camió va atropellar a la multitud que contemplava els focs artificials per la festa nacional francesa. Al mateix temps, expressa la seva solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

Per al sindicat, el terrorisme es combat amb democràcia i justícia social i no és justificable aquest tipus de violència, que representa una amenaça als drets humans. El colpidor nombre de víctimes d’aquest brutal atemptat no pot expressar per si sol el dolor i la tragèdia que ha sembrat aquest atac indiscriminat entre la ciutadania francesa. La massacre deliberada contra la població en el dia de la seva festa nacional -en la qual celebrava els valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat- és prova d'una crueltat i abjecció sense límits. Des de la més profunda consternació i torbament, CCOO de Catalunya condemna aquest miserable atac i expressa el seu condol als ciutadans i ciutadanes i treballadors i treballadores francesos i els fa arribar la seva solidaritat.

CCOO de Catalunya se suma a la convocatòria d'un minut de silenci, avui divendres 15 de juliol, a les 12 hores, com a mostra de solidaritat amb el poble francès, al davant dels ajuntaments (a Barcelona, a la plaça de Sant Jaume).

#JeSuisNice


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 15 de juliol de 2016    

A CCOO VOLEM PROTEGIR LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

11 de maig 2016, 0:36 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 11 de maig 2016, 0:50 ]

A CCOO VOLEM PROTEGIR LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA PER FER SENTIR LA VEU I LA FORÇA DELS QUE TREBALLEM PER UNA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT.COMPROMÍS DE CCOO DE TRANSPARÈNCIA TOTAL EN LES NOSTRES COMUNICACIONS I ACCIONS.

PER DEFENSAR ELS DRETS QUE ENS RECONEIXEN ELS CONVENIS, PACTES I ACORDS.

POTENCIAR EL COMPLIMENT DE LES NORMES DE SALUT LABORAL. NO TREBALLAR AMB MATERIAL DETERIORAT O PERILLÓS.

PER DEFENSAR ELS DRETS DE TOTES LES PERSONES DE QUALSEVOL CATEGORIA.

PER PREVENIR I EVITAR L’ ACCIDENTALITAT I LES MALALTIES PROFESSIONALS, POTENCIANT LA REALITZACIÓ DE LES AVALUACIONS DE RISC I PROPOSANT ACCIONS DE MILLORA.

REGULARITZACIÓ DE LA CONTRACTACIÓ EN CAS DE CONVOCATÒRIA DE PLACES. IGUALTAT D’OPORTUNITATS.

AMPLIACIÓ DE L’HORARI DEL MENJADOR, AL SOPAR.

FORMACIÓ HOMOLOGADA PER A TOTS ELS COL·LECTIUS.

UNIFORMES DIGNES PER A TOTS I TOTES.

VETLLAR PEL COMPLIMENT DELS “RATIS” DE PLANTILLA I LA SEVA COBERTURA.EL NOSTRE COMPROMÍS DEFENSAR LA TEVA PARAULA I FER-LA UN CRIT DE LLUITA QUAN CALGUI.
II Assemblea de la Marea Blanca de Catalunya.

11 de març 2016, 2:24 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 11 de març 2016, 2:30 ]


El proer dia 12 de març tindrà lloc la 
II Assemblea de la Marea Blanca de Catalunya Una Marea que creix  a la Sala d'actes de l'Hospital de Mataró dins de la dinàmica de lluita i reivindicació de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i El Maresme.


 
Us esperem tots a Mataró.

Aclariments importants sobre la paga extra de desembre de 2012

10 de des. 2013, 1:58 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 4 de març 2016, 1:25 per Federació de Sanitat CCOO Catalunya ]


Foto

Tots els sindicats que tenim representació entre els empleats públics de Catalunya vam acordar una estratègia jurídica conjunta per reclamar la supressió de la paga extraordinària de desembre de 2012. Aquesta estratègia consistia a presentar una única demanda individual a cada una de les províncies catalanes. 

L’objectiu d’aquesta actuació era: 

1. Actuar tots els sindicats de forma conjunta i coordinada per evitar resolucions judicials contradictòries i per evitar perjudicis als empleats públics, com per exemple, les condemnes en costes. 
2. Cas d’aconseguir guanyar aquests judicis individuals, el personal que es troba en idèntica situació pot demanar de forma individual l’extensió d’efectes. Aquest és un procediment senzill que només requereix un escrit al Jutjat. 

Com que s’estan produint en tot l’Estat sentències estimatòries que reconeixen el dret al cobrament de la part meritada de la paga extra de desembre de 2012 i també tenim una a l’ICS a Girona, tots els sindicats que vam acordar aquesta estratègia jurídica vam reunir-nos i vam acordar per consens dels nostres respectius gabinets jurídics que el que cal fer és esperar fins que tinguem les sentències de les quatre províncies de Catalunya. També vam acordar que seria en aquest moment quan hauríem de demanar de forma individual i coordinada l’extensió d’efectes. Només si es denegués l’extensió d’efectes, caldria iniciar una campanya de reclamacions individuals en via administrativa i posteriorment judicial. 

Tots els sindicats vam decidir seguir aquest procediment perquè és senzill i el cost és mínim; només cal adreçar un escrit al mateix jutjat que ja ha reconegut a un treballador que es troba en idèntica situació el dret a cobrar una part de la paga extra; això permet obtenir una resolució ràpida. Contràriament, les reclamacions individuals suposen un llarg i incert procediment, primer en via administrava davant l’ICS i posteriorment en via judicial. Aquest procediment té un altre desavantatge: és molt més costós i, per tant, perjudica als treballadors; encara que potser sí beneficia a qui el promou. 

Per aquestes raons, CCOO continuem recomanant seguir el procediment que vam acordar tots els sindicats. 

Barcelona, 5 de desembre de 2013


VEURE LA NOTA EN PDF

24n Mobilitzacions! Contra la reforma de les pensions i per uns pressupostos socials

10 de nov. 2013, 22:54 publicada per CCOO Consorci Sanitari del Maresme   [ actualitzat el 4 de març 2016, 1:25 per Federació de Sanitat CCOO Catalunya ]


 Consoliden retallades i ens porten 10 anys enrere 

 

 Fomenten les privatitzacions d’empreses i serveis públics 

 

 Estocada a: salut, educació, dependència, prestacions socials.... 

 

 Pugen impostos a les rendes baixes 

 

 Baixen impostos a les rendes altes 
CCOO convoca mobilitzacions el 22, 23 i 24 de novembre de 2013 a Catalunya

Mobilitzacions contra la reforma de les pensions i per uns pressupostos socials


Foto La Confederació Europea de Sindicats (CES), amb el seu president, Ignacio Fernández Toxo, al capdavant, ha convocat jornades d’acció a tota Europa entre els dies 17 i 24 de novembre amb l’objectiu d’impulsar i activar el Pla d’inversions i creixement de l’ocupació de qualitat elaborat pel sindicalisme continental. Aquest Pla és una ambiciosa i detallada estratègia de reactivació econòmica per sortir de la crisi i acabar amb les polítiques d’austeritat, mitjançant una forta inversió anual i la creació de milions de llocs de treball en els propers 10 anys.

A Catalunya es convocaran manifestacions a Barcelona i Girona el diumenge 24 de novembre, a Tarragona i Lleida el dissabte 23 i a Tortosa, Vic, Terrassa i Sabadell el divendres 22. L’objectiu és mostrar el rebuig frontal de CCOO i moltes altres organitzacions socials a la reforma de les pensions que prepara el Govern del PP i que significarà una enorme agressió al poder adquisitiu de les pensions i la sostenibilitat futura del sistema, i reclamar també uns pressupostos de l’Estat i de Catalunya que tinguin un caire social i abandonin les retallades en sanitat, educació i serveis socials.

Les mobilitzacions són les següents:

BARCELONA. Manifestació el diumenge 24 de novembre a les 12'00h. Sortida de Passeig de Gràcia/Av. Diagonal.

GIRONA. Manifestació el diumenge 24 de novembre a les 12'00h. Sortida de Plaça Independència.

TARRAGONA. Manifestació el dissabte 23 de novembre a les 18'30h. Sortida de Plaça Imperial Tarraco (final de la Rambla Nova).

LLEIDA. Manifestació dissabte 23 de novembre a les 18.00 h. Sortida de la plaça Ricard Viñes.

TORTOSA. Concentració el divendres 22 de novembre a les 18'00h. Davant la Delegació de Govern de la Generalitat (c/Montcada).

VIC. Concentració el divendres 22 de novembre a les 10'30h. A la porta del Consell Comarcal d'Osona (c/Historiador Ramon d'Abadal, 5 -Edifici del Sucre-).

TERRASSA. Manifestació el divendres 22 de novembre a les 18.30h. Rambla d'Egara (entre c/Ireneu i c/Grànius).

SABADELL. Manifestació el divendres 22 de novembre a les 18.30h. Rambla de Sabadell cantonada c/Alfons XIII.

Prèviament, el dimarts 19 de novembre, a les 11'30h, es farà una assemblea conjunta de CCOO i UGT de delegats i delegades al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants de Barcelona (c/Sants, 79).


1-10 of 10